JØRGENSEN TIL TEAM SPECIAL MONTERING

Katja/ December 11, 2015/ Nyheder/ 0 comments

Det er en af landets bedste motocrosskørere, der kører med Team Specialmontering fra sæsonstart i 2016. Vores gæt er, at 20-årige Andreas Jørgensen havde stået på podiet ved DM i 2014 eller 2015, hvis han havde undgået alvorlige uheld.

Af hans fire sæsoner som A-kører har han kun været på banen i 1½ år. Alligevel lå han nummer fem i den samlede DM-stilling, da et totalskadet knæ i august 2013 satte en stopper for en ellers flot sæson.

Andreas Jørgensen skifter fra Kaj’s MC og forklarer beslutningen om at flytte til Team Specialmontering sådan her:

“Thomas Withen har et spændende projekt, som jeg gerne vil være en del af. Han satser på få kørere, der virkelig vil noget med sporten. Og så har Thomas har samlet nogle rigtig mennesker omkring teamet. Andre gode grunde til at køre her er, at jeg fortsætter med Kasper Jensen som træner, og alle de stærke og aktive sponsorer,” fortæller han.

Andreas Jørgensen nævner selv en 9. plads i en ADAC-afdeling i Tenffeld i Tyskland som karrierens hidtil bedste resultat. ADAC-løbsserien tiltrækker de bedste europæiske kørere. Derudover har han været tæt på podieplaceringer i flere DM-afdelinger.

Selv om talentet er til topresultater, går køreren ind til sæson 2016 uden forventninger om topresultater.

“Thomas siger, at jeg først og fremmest skal sørge for at indhente de køretimer, jeg er kommet bagud,” fortæller Andreas Jørgensen. Og selv om det ikke helt stemmer overens med vinderinstinktet, kan han godt se teamchefens pointe i at lægge vægt på en langsom og sikker udvikling. Og så betyder

Som så mange andre, der kommer langt i sporten, er Andreas startet tidligt med Motocross. Han var 6, da han for 14 år siden første gang kørte Cross, og hans far er stadig fast mand til løb og træning. I 2016 fungerer han igen som fast mekaniker for sønnen.

Andreas Jørgensen beskriver selv sin kørestil som ‘aggressiv, men med måde’. Han er sjældent blandt de forreste efter starten, men til gengæld er han stabil og god til at holde samme omgangstider gennem hele heatet. Det betyder, at den seje horsensianske pædagogmedhjælper æder dem, der brænder krudtet af i starten, på de sidste runder.

“Nøgleordet er god forberedelse,” siger han. Derfor står den på 12 timers ihærdig konditionstræning i løbeskoene, i svømmehallen eller på romaskinen hver uge. Læg dertil mindst tre gange træning på motocrosscyklen, så har vi billedet af en seriøs og ambitiøs sportsmand, der yder sit allerbedste for at nå sine mål. Hver gang.

I starten af 2015-sæsonen beskrev Kasper Jensen Team Specialmonterings nye stjerne sådan her i et interview med Dansk Motor Unions webside:

“Kasper Jensen er også glad for samarbejdet “Ligesom vores andre kørere er Andreas seriøs, hårdtarbejdende og et godt forbillede for de mindre kørere.”

Vi glæder os til et spændende år med Andreas som en del af Team Specialmontering.

Share this Post

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.