DER BLIVER FART PÅ VED EM PÅ HONDA PARK.

Bo Speedy/ maj 13, 2015/ Nyheder/ 0 comments

Der bliver fart, spænding og action på Honda Park lidt uden for Randers, når Randers Motor Sport i samarbejde med Danmarks Motor Union og Randers Kommune er værter ved en EM-afdeling for juniorer og de firehjulede Quad-crossere. Specielt 2 lokale kørere er der fokus på, som har en stor fremtid foran sig.

Mikkel Haarup 13 år gammel fra Silkeborg er tilknyttet Randers Motor Sport. Som den første danske ungdomskører nogensinde er han professionel fabrikskører for KTM. Han har allerede vundet flere EM-afdelinger under den såkaldte Nord/Vest- gruppe rundt om i Europa. Han fører nu EM serien og spås som en kommende europamester, han går da også efter at vinde den danske afdeling af gruppens EM-kvalifikation, han fik sidste år Bronze ved VM 85 CC.

Tobias Caprani 11 år gammel med det velkendte efternavn i motorsports kredse, han har en tung arv at løfte efter sin far Mikkel, der blev Danmarks første europamester, og som landstræner nu skal give sin værdifulde viden videre til de unge kørere. Sønnen Tobias tager nu det hele med stor ro, fortæller far Mikkel Caprani.

– Han går selvfølgelig meget op i det, men vi har ikke rigtig snakket om det. Han vil jo som alle andre gerne være Europamester, og jeg prøver hele tiden at være modpolen – husk nu skole lektier osv. Det er rigtig svært, fordi jeg træner de andre Team Danmark kørere, så han er jo med og ser, hvad de gør osv. Vigtig lærdom for mig i mit arbejde, er jeg har set, det er i aldren 13 år og frem, det begynder at være dem selv, der vil det og ikke ambitionerne fra forældrene længere, fortæller Mikkel, der hele tiden vil have, det skal være sjovt.

– Jeg prøver altid at fokusere på, det skal være sjovt, også det du laver ved siden af som motocross kører. Der skal konditrænes, men det nytter ikke, hvis jeg siger, du skal løbe og knægten synes, det er sjovere at køre mountain bike, Sådan skal man hele tiden finde balancen, så det hele ikke bliver for surt, fordi man som motocross kører bruger så meget tid på sporten, fortæller Mikkel Caprani. Han får noget at se til i weekenden både som landstræner, men også som far.

Den danske EM-afdeling på Honda Park bliver kørt den 16. – 17. maj med omkring 100 af Europas allerbedste motocrosskørere. Lørdag er der tidskvalifikation, hvor kørerne kæmper om de eftertragtede startpladser til søndagens ræs.

Tekst/Speedy

Share this Post

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*
*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.