“Supermotard er en rigtig sjov motorsport, som er startet i USA, for senere at dukke op i Frankrig, hvorfra den har spredt sig over hele Europa. Men idag køres der også Supermotard ræs i alle dele af verdenen.
For 4. år i træk er det den hurtigst voksende motorsport på verdensplan. Her i Danmark går det ikke helt lige så stærkt med udviklingen, det skyldes vores evigt tilbagevendende problem, med at få baner tilrådighed og støjkrav.
Men vi arbejder naturligvis hårdt på sagen, og folk er stille og roligt ved at få øjnene op for denne udfordrende og sjove motorcykelsport, hvor man kører på 2 forskellige mixed underlag med ca. 70% asfalt og 30% offroad/dirt. I banen er der også indlagte hop og gode asfalt sektioner hvor motorcyklen kan slide sidelæns.
Det er let at komme igang med at køre Supermotard. Har du i forvejen en MX Motocrosser, er alt hvad du behøver et sæt 17″ fælge + dæk, samt en kraftigere bremseskive/kaliber til dit forhjul. Desuden er en læderdragt et lovkrav – og så er du kørende. Herefter kan du så stille og roligt bygge din Supermotard op efter egne ønsker, ‘hvis lysten brænder sig fast’, og det gør den ofte når folk først har prøvet at køre Supermotard. Du skal som minimum have en licens, godkendt af DMU, for at køre løb. Se reglementer og løbs-kalenderwww.supermotard.dk
 
Der trænes på køreteknisk anlæg i Randers: Jomfruløkken 23, 8900 Randers
 
 
Kontaktperson : Renè Salling 20 28 29 83
 
Løbskalender check: www.supermotard.dk