Østjyske motocrosskørere jagter EM-medaljer

Bo Speedy/ maj 6, 2015/ Nyheder/ 0 comments

Når Randers i weekenden den 16. – 17. maj er vært for en afdeling af årets EM i motocross er der store forventninger til de østjyske kørere.

Der bliver med garanti fart, spænding og action på Honda Park lidt uden for Randers, når Randers Motor Sport i samarbejde med Danmarks Motor Union og Randers Kommune er værter ved en EM-afdeling for juniorer og de firehjulede Quad-crossere. Den europæiske elite med nogle af verdens allerstørste talenter skal dyste om de bedste placeringer til den endelige EM-finale i Letland til juli. Her i blandt flere østjyske kørere, som regnes for nogen af feltets allerbedste motocrosskørere.

13-årige Mikkel Haarup fra Silkeborg er tilknyttet Randers Motor Sport. Som den første danske ungdomskører nogensinde er han professionel fabrikskører for KTM, der producerer motocross maskiner. Alene i år har han allerede vundet flere EM-afdelinger under den såkaldte Nord/Vest- gruppe rundt om i Europa. Og i en afdeling af det hollandske mesterskab ONK fik han fornyelig en fornem tredjeplads. I weekenden den 16. – 17. maj går Mikkel Haarup efter at vinde den danske afdeling af gruppens EM-kvalifikation for at have den allerbedste placering til finalen i Letland. Mikkel Haarup kører i 85 cc-klassen og fik sidste år Bronze ved VM, hvor han også vandt det åbne tyske mesterskab, kaldet ADAC.

”Mikkel Haarup er et rigtigt godt bud på en europamester. Han har virkelige fundet formen og arbejder også hårdt for det. Han kommer helt sikkert til EM-finalen i Letland, som samlet vinder af Nord/Vest-gruppens EM-afdelinger,” siger den danske landstræner Mikkel Caprani, der selv er tidligere europamester, og mange gange dansk mester.

Mikkel Capranis 11-årige søn Tobias er en anden af de østjyske kørere, som er værd at lægge mærke til ved EM-afdelingen på Honda Park. Tobias Caprani kører på grund af sin alder i den mindre 65 cc-klasse og viser tegn på at være et kommende stortalent. Han er især god til de store hop, og i årets EM-afdelinger har han trods uheldige styrt opnående placeringer inden for top 20. Senest ved EM-afdelingen i Slovenien gav det Tobias Caprani fire brugbare EM-point med hjem til Danmark.

I Quad-afdelingen stiller Randers Motor Sport blandt andet op med den 18-årige Sebastian Michelsen fra Skanderborg. Han ligger i år nr. 2 i den samlede DM-stilling og vandt DM-guld både i 2012 og 2013. Senere på året er planen at han skal køre med i den tyske ADAC-serie og nogle afdelinger af det hollandske mesterskab. Ved EM-afdelingen på Honda Park jagter han som minimum en top 10-placering:
 
Den danske EM-afdeling på Honda Park bliver kørt den 16. – 17. maj med omkring 100 af Europas allerbedste motocrosskørere. Lørdag er der tidskvalifikation, hvor kørerne kæmper om de eftertragtede startpladser til søndagens ræs

Kontaktinformation
Randers Motorsport, formand, Jan Hvam, mobil: 4033 9608
Landstræner, Mikkel Caprani, (samt far til motocrosskører Tobias Caprani), mobil: 2844 2540.
Mads Haarup (far til motocrosskører Mikkel Haarup), mobil: 6171 1795
Quad-kører, Sebastian Michelsen, mobil: 3082 1227
Eventchef, Randers Eventsekretariat (Randers Kommune), Mette Bertelsen, tlf. 89151004, mobil: 5156 2004
Informationsmedarbejder, Randers Kommune, Kenneth Lemvig Sørensen, mobil: 4012 5708

Share this Post

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*
*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.