VM-sølv til cross-legende fra Randers-klub

Katja/ oktober 6, 2016/ Nyheder/ 0 comments

Alder behøver på ingen måde at være en hindring i idrættens mangfoldige verden. Det er den 70-årige motocross-legende Jens Bakmand Skovsen fra Randers Motor Sport et klart bevis på. Han har netop været med til at sikre Danmark sølvmedaljer ved hold VM. Til næste år i september forventer Jens Bakmand at køre VM på hjemmebane, når Randers har værtskabet for verdensmesterskaberne i Classic Motocross.

Jens Bakmand, der er en institution i den randrusianske cross-verden, er still going strong. Det har han med al ønskelig tydelighed bevist, da han for nylig var med til at køre danske sølvmedaljer hjem ved Classic Motocross des Nations – hvilket svarer til VM for hold – i Ballyblack i Nordirland.

Det var en lang tur for de danske “vikinger”, som stillede til start i +66 klassen, der betegnes som en af de bedst besatte. Men trætheden forsvandt, da kvartetten, der foruden Bakmand bestod af Cai Larsen, Martin Pedersen og Kurt Lassen, trådte i karakter på banen.

Bakmand blev født i 1945 i Tåstrup på Djursland, og blev udlært elektriker, så hænderne sad rigtigt på den unge mand. Dengang der skulle skrues lidt mere i racerne end på dagens moderne maskiner.

“Jeg startede med at køre cross i 1961, hvor jeg som 16-årig kørte mit første crossløb på Nymøllebanen ved Århus. Jeg kom ind på andenpladsen, hvilket udløste en præmie på 50 kr – en ugeløn for en lærling – så det var en stor dag,”

Hændelsen, som Jens Bakmand fortæller om, var årsag til et liv med motocross, og den nu aldrende herre brænder fortsat for sporten.

“Motocross er en helt speciel idræt . Nogle siger det er en sygdom, der ikke kan kureres. Har man først haft nærkontakt med sporten, sidder den så dybt, at man aldrig glemmer fornemmelsen for at kunne beherske den nødvendige teknik,” forklarer han.

Crosskommentator og redaktør af Crossnyt, Bo Ørris, har flere gange set Jens Bakmand i aktion, og udtaler følgende om cross-legende:

“Jens er jo stadig en god kører og kommer altid forberedt både fysisk og mekanisk, men han er så sandelig også en god repræsentant for sporten. Han er altid klar med en hjælpende hånd, hvis der kræves hjælp til løb og lignende. Han har også været involveret i på bestyrelses plan, så han er en mand, der giver alt tilbage til sporten, som den har givet ham.”

Engang drejede det sig kun om at vinde. Det gør det ikke længere, om end det ikke skader:

“Når de gamle drenge mødes til Classic Cross stævner, er det vigtigste at komme ud at køre. At vinde er ikke et must som det var, da jeg var yngre, men selvfølgelig gør man, hvad man kan. I særdeleshed ved EM og VM, hvor der skal køres mod de gamle rivaler,” siger Jens Bakmand Skovsen

Den 9. september 2017 bliver der i forlængelse Randers Motor Sports 80 års jubilæum afholdt VM for hold i Classic motocross med deltagere fra hele verden. Det er et løb for motocross-legender over 35 år, og de ældste kørere er over 70 år. Motorcyklerne er ligeså legendariske som kørerne, og er helt tilbage fra før 1965. Danmark har kørere i alle klasser, der kan hamle op med de bedste nationer, så på hjemmebane er der mulighed for topplacering til Danmark. Randers Motor Sport, Dansk Classic Cross og Randers Eventsekretariat arbejder sammen om værtskabet for løbet, der kørers på Honda Park Randers.

Kontaktinformation:

Jens Bakmand Skovsen, mobil 2025 1009.

Crosskommentator og redaktør af Crossnyt, Bo Ørris, mobil: 2097 1756.

Mette Bertelsen, eventchef, Randers Eventsekretariat, direkte tlf. 89151004, mobil. 51 56 20 04

meb@randers.dk

 

Share this Post

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*
*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.