Poul Erik Sørensen in memoriam

Kasper Brandenburg/ marts 23, 2021/ Nyheder/ 0 comments

Poul Erik Sørensen er død, 84 år. Hermed er en frontkæmper for motorsporten i Danmark faldet bort.

Poul Erik Sørensen var stærkt engageret ikke blot i motorcykelsporten men også i automobilsporten, hvor han meget længe opretholdt forbindelseslinjerne til Dansk Automobil Sports Union, både lokalt og på landsplan. Og det var som aktiv udøver i bilorientering, at Poul Erik i sine yngre år gjorde vejene omkring Randers usikre, og fortrinsvis ved nattetide.

Men det var i Danmarks Motor Union og i Randers Motor Sport, at Poul Erik udfoldede sin brændende interesse for motorcykelsporten og for dens udøvere, teknik og organisation. Alle motorcykelsportens discipliner nød godt af Poul Erik Sørensens evne til at organisere, engagere og motivere, men det var utvivlsomt motocross, der stod hans hjerte nærmest. Utallige er de unge mennesker (og deres forældre), som Poul Erik har overbevist om, at de skulle løse et licens og gå til baneprøve, for ”motocross er da lige noget for dig”. 

Men man kunne også godt støde sig på Poul Erik. Han var principfast som få og holdt sig ikke tilbage, hvis han i situationer følte eller oplevede uretfærdighed eller forsøg på at snyde uden om gældende love og regler. Så fik de formastelige besked, og tingene blev sat på plads. En sjællandsk klubleder kaldte ved et stævne Poul Erik Sørensen for ”reglementsrytter”, og det var i det konkrete tilfælde nok ikke så kærligt ment – men alligevel udtryk for, at den pågældende var løbet ind i den principfasthed krydret med jysk stædighed, der også karakteriserede Poul Erik.

Netværket var stort og blev udbygget gennem mange år, og det holdt sig stort, hvilket skyldtes Poul Eriks utrættelighed og evne til også i de senere år at skabe og fastholde kontakter, det være sig lokalt i Randers, på landsplan i Danmarks Motor Union og internationalt i Fédération Internationale de Motocyclisme, hvor Poul Erik Sørensen fra 2000 og i en årrække frem var medlem af FIM’s miljøkommission og her sammen med os andre fra DMU især kæmpede for strengere støjdæmpningskrav til motorcyklerne. Det handlede (og handler fortsat) om sportens overlevelse og udfoldelsesmuligheder. 

Historien fortæller, at Poul Erik blev lempet ind i lederarbejdet i DMU ved en kombination af snuhed og en nødløgn. Stærke kræfter ville efter sigende gerne have ham til at fungere som dommer ved et langbanestævne på Korskrobanen/Esbjerg i 1968, men Poul Erik, der på det tidspunkt havde erhvervet officialslicens, havde af én eller anden grund bestemt sig for, at han ikke ville være dommer, kun stævneleder. ”Nogen” opfandt så en nødløgn om, at dommeren desværre var blevet syg, og hvad skulle man så gøre? Da de spurgte Poul Erik igen, fik det hans gode hjerte til at løbe af med sig. Han brød sit eget princip og sagde ”Ja, så gør jeg det”. Og de 100-vis af løb, hvor Poul Erik Sørensen siden da har fungeret som en myndig men også vellidt dommer vidner om, at det ikke var en dårlig beslutning.

Poul Erik Sørensen indtrådte i Danmarks Motor Unions ledelse som sportsudvalgsformand i 1987 og fortsatte efter 1993, hvor DMU indførte en ny organisation, som medlem af Hovedbestyrelsen. For mit eget vedkommende har samarbejdet med Poul Erik igennem alle årene fra 1971, hvor vi så hinanden an til et fælles sportsudvalgsmøde i Fredericia, altid været en kilde til glæde og – mener jeg – også betydelig gavn for motorcykelsporten i Danmark.  

Poul Erik Sørensen modtog DMU’s Fortjensttegn i Guld i 2005. Han sad i en årrække i bestyrelsen for Samvirkende Idræts Klubber i Randers og har i en menneskealder været i ledelsen i Randers Motor Sport. For sit arbejde for sport og idræt i Randers blev Poul Erik Sørensen i 2001 udnævnt til Årets Idrætsleder, og i 2018 som 81-årig indtrådte han i Wall of Fame i Randers. 

Else Sørensen, Poul Eriks hustru, har været med og støttet op hele vejen igennem. De har tilbragt utallige timer sammen på banerne i ind- og udland men også forstået at nyde hinandens selskab hjemme i Randers og på lange ferieture – der har således bestemt også været tid til andet end motorsport. Else har ligeledes være stærkt engageret i Randers Motor Sport og har i en lang periode fungeret som revisor i DMU.

Poul Erik Sørensen blev født 16. juli 1936 i Hobro og døde 13. marts 2021 i Randers.    

Æret være Poul Erik Sørensens minde.

Henrik Nørgaard
Formand for Danmarks Motor Union 1993-2008

Share this Post

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*
*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.