Travle RMS kørere.

Bo Speedy/ april 7, 2014/ Nyheder/ 0 comments

De er travle i RMS også denne weekend, har de gået til den.

Nicklas Haagensen har denne beretning:

– Jeg har været ude at køre DM i Sønderborg, hvor jeg kvalede som nr. 4 og blev nr. 4 i begge heat.

– Samlet nr. 4 en god start til DM, fortæller Nicklas Haagensen.

Mads Nissen tilbage efter skade og ok resultat – han fortæller her:

– Jeg kvalede som nummer 10.

– Første heat får jeg en fin start og ligger som nummer 5 i godt stykke tid og vælter så og ender som nummer 11.

– Andet heat ok start, jeg blev godt træt og endte som nummer 9.

– Samlet endte jeg som samlet nr. 8 på dagen, hvilket er fint, når man tænker på omstændighederne.

– Efter 2 operationer gennem vinteren og knap så mange timer på crosseren – var det et ok resultat. Dejligt at komme i gang med sæsonen, ser frem til næste afd, fortæller Mads Nissen B MX 2.

Catja Rasmussen fortæller som regerende dansk mester om sin weekend til DM.

– Jeg vil lige fortælle lidt om mine forberedelser op til det første DM.
Det startede med at det hele kørte planmæssigt, indtil for 5 uger siden på uhre, hvor jeg var så uheldig at slå hovedet ned i styret fik noget af en hjernerystelse.

– En uge senere kørte jeg igen, og det gik rigtig godt. Ugen efter var jeg i Sønderborg for at køre vinter turnering og i første heat, var jeg igen uheldig at slå hovedet ned i styret og fik igen hjernerystelse. Jeg fik at, vide at der minimum skulle være en pause på 3 uger, hvor jeg skulle holde mig fuldstændig i ro fra alle aktiviteter osv.

– Mit mål for det første DM for damer var at få nogle point på kontoen, da jeg hverken havde kørt eller trænet noget op til DM, fortæller Catja og fortæller fra weekenden.

– Så kom jeg igang med det første DM for damer på Uhre.

– Kvallen: jeg kvaler som nr. 2 til min store overraskelse på 3. omgang (jeg havde aftalt at jeg max skulle køre 3 til 4 omgange i kvallen for at spare på kræfterne)

– 1. heat kommer jeg okay fra start og efter nogle sving, er jeg oppe som nr. 2.
Jeg følger nr. 1 nogle runder, men beslutter mig for at gå forbi hende,
men på den sidste runde er der en omgangs kører, der kører ind foran mig og jeg bremser i stå og nr. 2 kører forbi mig. Jeg kommer hurtig igang igen og henter nr. 1 meget hurtigt og går forbi nr. 1. i anden sidste sving og vinder, til meget stor overraskelse for mig, da jeg ikke har kørt for fuld kraft, siger Catja.

– 2. heat har jeg ikke den samme koncentration og kræfter. Jeg kommer ikke ordentlig med i starten, men får hurtig kørt mig op som nr. 2, men bremser den i stå og taber nogle placeringer og vælter lidt senere og mister nogle placeringer. Jeg når at køre nogle ind igen, og jeg kører i mål som nr. 5 – det er jeg okay tilfreds med, ud fra de forudsætninger, der har været for mig, slutter Catja, der slutter overraskende samlet som nr. 2 på dagen.

Mads Rasmussen har virkelig haft en god opstart, og vi havde forventninger om noget stort til DM i B 125. Han fortæller:

– Så kørte vi første afdeling af DM, hvor jeg havde en super fed dag!

– Jeg kvalede som nummer 2.
I første heat kom jeg rigtig godt fra start som nr. 3 og røg så ned som nummer 4, hvor jeg lå næsten hele heatet, men hvor jeg så til sidst i heatet kørte mig op som nummer 3 i mål!

– 2. heat tog jeg starten, men røg hurtigt ned som nummer 2. Der havde jeg en god dyst med nummer 3, hvor vi skiftes lidt til at ligge henholdsvis nr. 2 og 3. Jeg var så heldig at trække det længste strå og kørte derfor i mål som nummer 2, fortæller en glad Mads Rasmussen.

Alt i alt en super god start på DM for ham.

Line dam kørte også DM i Uhre. Hun fortæller:

– Hej Speedy. Fredag aften tog vi igen afsted til cross. Om lørdagen var der første afdeling af dame DM.

– I kvalen kørte jeg ud og satte et par gode omgange, men da jeg så kører ind i rep. Får jeg at vide at min og 5 Andres trandsponder ikke blev talt med. Så klubben beslutter at vi bare skulle trække klemmer om de fem sidste pladser.

– Til første heat kom jeg så til bommen som en af de sidste. Men kom fint ud af starten og kørte mig op som nr. 3, hvorefter jeg lå og kæmpede lidt med 4. pladsen, men sluttede som nr. 3.

– I andet heat kom jeg ikke så godt fra start, og vælter på første omgang, så der var langt op. Men fandt et godt tempo og kom op på en 3. plads. Og holdt den i mål. Samlet på dagen blev jeg nr 4, siger Line om DM og forsætter med søndag.

– Søndag var vi taget til Sønderborg for at køre B DM. Banen var lidt smattet og rimelig tung, og jeg havde lidt svært ved at sætte en tid, så jeg kvaler som nr. 32.

– I første heat kom jeg fint fra start, men efter de første 10-15 min blev jeg rigtig træt og måtte gå ned i tempo. Og sluttede som nr. 27.

– I andet heat startede jeg med at køre i bommen. Men prøvede at finde et tempo, jeg kunne køre hele heatet, men går igen kold efter 10-15 min.
Jeg sluttede som nr. 25, som var helt fint efter omstændighederne, slutter Line.

Mikkel Haarup vinder begge 85 cc heat på uhre banen.

Efter en meget turbulent 2013 sæson med mange skader, bl.a. et brækket kraveben og et brækket håndled, som krævede operation, glædede Mikkel sig til sæsonen 2014. Men allerede under forberedelserne til sæsonen, ville skæbnen det anderledes.

Under en træning i Californien sprang en MX2 kører ind i Mikkel. Mikkels albueskål brækkede af og han måtte igen opereres. Da han endelig var ved at være ovenpå her i marts og klar til at komme på cyklen for alvor igen, væltede han under en træning. Det kostede et brækket kraveben i modsatte side af tidligere. Det er i dag præcis 4 uger siden. Mod alle odds er det lykkedes Mikkel at blive klar til året første afdeling af DM i Herning.

Mikkel lavede en kval tid hurtigt af alle og kunne køre først til bom. I første heat var han 2’er i første sving. Mikkel lavede senere en fejl og væltede idet, han gik til angreb på førstepladsen. Det kostede i stedet en placering. Men Mikkel blev hurtigere og hurtigere i heatet og fik stille og roligt overhalet de 2 forankørerne og kørte i mål som vinder af første heat.

I 2. heat var han igen 2’er fra start, men maskinen satte lidt ud hen af den første langside, det kostede 2 placeringer. Så Mikkel måtte igen i arbejdstøjet. Han kørte sig hurtigt op gennem feltet og førte de sidste 10 min. af heatet. Mikkel kom i mål godt 16 sekunder foran nr. 2.

Mikkel skal vi følge nøje i år.

Tekst/Speedy

Share this Post

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.