Du skal da med Jens.

Bo Speedy/ maj 6, 2014/ Nyheder/ 0 comments

Sådan var ordene fra Jens Bakmann Skovsens ungdoms kammerater Torben Simonsen og Bjarna Jørgensen, der var begyndt at køre classic cross. Det blev starten på endnu en karrierer i motocross sporten for Jens, der ellers havde lagt sporten bag sig, da han stoppede for år tilbage. Nu kører han igen – denne gang som classic kører.

Dette er historien om en ung mand, der i dag kan kigge tilbage på en lang karriere i motocross sportens tyegn. Jens var som ung fyr med hans far, der selv var involveret i sidevogns cross for på Nymøllebanen ved Aarhus i 1951. 10 år senere fik han på selv samme bane debut i motocross sportens ædle kunst. Samme dag tog han bane prøve og deltog derefter i ynglinge klassen. Jens var 16 år gammel og var meget lille af størrelse, men kunne sagtens håndtere sin Jawa/CZ 175 cc. Han blev nr. 2 i sit debut løb på dagen og fik dengang i 1961 svimlende 50 kr. i penge præmie. Det svarede dengang til en uges løn som lærling – Senior klassen blev den dag vundet af en af datidens største stjerner Palle Høst og junior klassen af Jimmy Smed.

Jens husker med glæde tilbage til dengang, hvor det ikke var udsædvanligt, at der stod op til 4000 tilskuere og så på datidens helte – rundt omkring på de danske baner. Alvoren gik op for Jens, da han senere rykkede op i senior klassen med datidens store stjerner. De havde enorm erfaring, det var kørere som Arne Nielsen, Søren Dons, Erling Jensen, Helge Sahl, Jimmy Smed og mange andre. Alligevel blev det til en landsholds udtagelse sidst på sæsonen for Jens, der indledte en længere årrække som fast mand på det danske lands hold.

– Når man dengang kørte mod de store stjerner i udlandet, var det navne som Joel Robert, Roger Decoster, Mikkola, Vekonen, Dave Bikers, Jeff Smith og mange andre navne, der stadig kan virke skræmmende på mange, når de tænker tilbage. Heat varede 45 min. plus 2 omgange og dengang, var der stor forskel på fabriks cyklerne og dem vi andre kørte på, fortæller Jens.

De lokale Kørere havde dengang en fantastisk bane i Volk Mølle banen, de kunne træne på. Det var en bane, der stort set have alt, hvad en cross bane skulle have. I Volkmølle blev der i 1966 kørt en VM afdeling og samme dag blev finalen kørt af det danske mesterskab i 250 cc klassen. Jens var lige fyldt 21 år og vandt foran Jimmy Smed. Det var 2 lokale kørere, hvilket ikke gjorde stemningen mindre ved de 20.000 tilskuere, der var på plads. I 1988 stoppede Jens med at køre på topplan, men arbejde derefter i mange år på de indre linier i sporten.

De senere år er det igen sporten, der trækker som aktiv – denne gang som Classic kører, hvor Jens igen henter medaljer hjem til Danmark rundt omkring i Europa. Stadig er det de gamle venner, han møder på turene rundt omkring i Danmark og Europa. Jens plejer at sige motocross er en sport, der ikke bliver mindre sjov med alderen.

Tekst/Speedy

Share this Post

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*
*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.