God nyt for Randers Motor Sport.

Bo Speedy/ november 25, 2014/ Nyheder/ 0 comments

Randers Underskriver ny Team Danmark-aftale. Det skete til stor glæde og gavn for kommunens mange sportstalenter.

Motocross er en af de 6 prioriterede idræts grene, der får gavn af den nye aftale, der skulle blive bedre end den forrige. Se nedenfor presse meddelelsen fra Randers kommune.

”Det er en vigtig milepæl for idrætslivet i Randers, at vi i dag underskriver en ny aftale med Team Danmark. Randers er en traditionsrig idræts-by med mange talenter. Det kan vi se på håndbold- og fodboldbanen, når klubber som Randers HK og Randers FC opnår flotte resultater. Og vi ser det i mange andre idrætsgrene som cykling og motocross, hvor vi har udøvere, der kan præstere. Som kommune skal vi give de bedste muligheder for, at talenterne kan udvikle sig. Det gavner både vores unge mennesker og os alle. Jeg er sikker på, at satsningen kommer mange gange ingen, når sportsudøverne viser gode resultater både nationalt og internationalt,” siger borgmester Claus Omann Jensen.

Den nye Team Danmark-aftale stiller højere krav til blandt andet trænerens uddannelse og kvalifikation. Fem idrætsgrene og seks klubber har fået højeste status i aftalen. De er nu såkaldte prioriterede idrætsgrene, hvilket betyder øget bevågenhed og støtte. Det gælder fodbold (Randers FC), håndbold (Randers HK og Randers HH), atletik (Randers Freja Atletik), motocross (Randers Motor Sport) og cykling (Randers Cykleklub af 1910). Endvidere har fem sportsgrene – amerikansk fodbold, basketball, volleyball, tennis og badminton – fået såkaldt lokal prioritet og kan trække på fællesskabets ressourcer.

”Den nye aftale kan kun være til gavn for både idrætten og talentudviklingen i Randers. Jeg oplever, at Randers har et af de stærkeste miljøer i Danmark, når det gælder talentudvikling. Randers har i de sidste otte år manifesteret sig, som en af de kommuner, der har udviklet sig mest. Samtidigt oplever jeg politisk vilje og evne til at ville noget med sporten,” udtaler Team Danmarks direktør Michael Andersen.

Træning og uddannelse er integreret

Inden ceremonien på rådhuset var han på rundtur til flere af de prioriterede idrætsgrene sammen med elitechef i Randers Kommune Morten Arvidsson. De besøgte også byens to eliteidrætsskoler – Randers Realskole/Eliteidrætscollege og Eliteidrætsskolen Nørrevang, der begge er en vigtig del af aftalen.

“De muligheder, som vores unge eliteidrætsudøvere har i både grundskolen og på ungdomsuddannelserne er guld værd – både for den enkelte udøver og for deres klubber. Kvalificeret morgentræning og vejledning i mental træning, fysisk træning, skadesforebyggelse og sportsernæring er afgørende elementer for at kunne nå sine mål. Jeg er specielt glad for, at vi efterhånden har fået så mange undervisere på eliteidrætsskolerne, der selv har en baggrund som eliteudøvere. Det gør forståelsen for elevernes dagligdag større og er vigtigt i skabelsen af et stærkt træningsmiljø,” siger Morten Arvidsson.

Randers Kommune har været Team Danmark eliteidrætskommune siden 2007. I alt har 21 danske kommuner i dag status som eliteidrætskommune. Randers er dermed blandt andet i selskab med Viborg, Silkeborg, Aarhus, Horsens, Aalborg, Kolding, Vejle, Haderslev, Holstebro, Esbjerg og Herning.

Den nye aftale med Team Danmark gælder for årene 2015 – 2018. Som en del af aftalen betaler Randers Kommune 2.2 mio. kroner, som blandt andet bruges til aflønning af morgentrænere og fysioterapeuter.

Billede: Glen Meier der får som andre RMSere fordel af aftalen.

Tekst/Randers/Speedy

 

Share this Post

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*
*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.